Cisco breidt Intercloud-partnerschap uit

. © IDG

De ambitie van Cisco om verschillende clouds te bundelen komt in een stroomversnelling. Op Cisco Live stelt het bedrijf een aantal nieuwe software- en cloudleveranciers voor die in het Intercloud-ecosysteem stappen.

Intercloud werd vorig jaar voorgesteld en komt er hoofdzakelijk op neer dat je als gebruiker clouds van verschillende aanbieders kan combineren met dezelfde ervaring, regels en beveiliging. Dat wil ook zeggen dat je die clouds makkelijker kan koppelen aan lokale regelgeving indien nodig. Onder meer Dimension Data werd vorig jaar al Global Hybrid Intercloud partner en sinds maart hoort ook Proximus bij die club.

Op Cisco Live stelt de netwerkgigant tien nieuwe partners voor: Presidio, Datalink, Virtustream, ATS, Long View, iLand, Cirrity, Sungard Availability Service, Peak en Quest. Ook laat het bedrijf weten dat het intussen meer dan honderd klanten en meer dan dertig partners wereldwijd heeft voor zijn ecosysteem.

Verder zijn er voortaan zone-based firewall services met ondersteuning voor Azure. Dat moet zorgen voor veilig verkeer tussen verschillende virtuele machines. Op vlak van controle wordt VM onboarding uitgebreid met ondersteuning voor Amazon’s virtual private cloud. Daarbij kan je het beheer uitbreiden naar VM’s die al in een public cloud zitten door ze in intercloud onder te brengen. Tot slot is er ook aandacht voor flexibiliteit waarbij de Cisco Intercloud fabric Openstack KVM en Microsoft Hyper-V ondersteunt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content