Cisco is de groenste

Cisco is volgens de recentste rangschikking van Greenpeace de ‘groenste’ it-producent.

Netwerkspecialist Cisco levert volgens Greenpeace de meeste inspanningen om energiebesparende technologie te ontwikkelen. Ook vermindert het Californische bedrijf zijn eigen CO2-uitstoot. Naast Cisco doen ook Ericsson en IBM het goed volgens Greenpeace.

In de jaarlijkse Cool IT-rangschikking van Greenpeace blijken Panasonic en Sony het slechts te presteren. Met de lijst wil de milieuorganisatie aandacht vragen voor ecologische inspanningen in de technologiesector. Netwerkspecialist Cisco haalt een score van 62 punten, gevolgd door Ericsson (53 punten) en IBM (42 punten).

Cisco doet het goed dankzij de smart grid-producten voor ‘slim energieverbruik’. Ook de investeringen in energiemanagement voor gebouwen doen het goed. Ericsson levert volgens Greenpeace praktische energieoplossingen en deed goed lobbywerk tijdens de klimaattop in Kopenhagen.

Google staat op de zesde plaats met een score van 33. Ondanks een energie-efficiënt beleid, weigert Google vanwege concurrentieredenen inzicht te geven in zijn energieverbruik. Microsoft doet dat dan weer wel. Greenpeace hoopt dat door slimme ict-toepassingen voor transport, gebouwen en stroomopwekking, de komende tien jaar vijftien procent minder CO2-uitstoot zal zijn.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content