Cisco koopt Israëlisch softwarebedrijf Intucell

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Cisco legt 475 miljoen dollar cash op tafel om Intucell in te lijven: een start-up die mobiele netwerken helpt te optimaliseren.

Cisco is van plan om het Israëlische softwarebedrijf Intucell in te lijven. Het legt daarvoor 475 miljoen dollar cash op tafel. Intucell is een nog relatief jong bedrijf – opgericht in 2008 – dat gespecialiseerd is in technologie die mobiele operatoren toelaat om hun netwerken te optimaliseren.

Het gaat om zogeheten ‘self-optimizing network’ software die de netwerken van mobiele operatoren configureert, beheert en optimaliseert en zelfs automatisch ingrijpt wanneer er bijvoorbeeld een capaciteits- of performantieprobleem dreigt. Cisco probeert al een tijd om mobiele service providers te charmeren, en deze nieuwe intelligente netwerklaag moet voor nieuwe argumenten zorgen. De overname kan ook gezien worden als een nieuwe verschuiving van hardware (basisstations) naar software.

Na de overname die Cisco hoopt af te ronden in het derde kwartaal van het huidige fiscaal boekjaar, zal het Intucell-team ondergebracht worden in de ‘service provider mobility group’ van het Amerikaanse netwerkbedrijf. Het nieuws over de overname komt een kleine week voor de gebruikersconferentie Cisco Live in Londen. Daar zal vermoedelijk vooral ‘software defined networking’ hoog op de agenda staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content