Cisco koopt Pure Digital

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Cisco Systems betaalt 590 miljoen dollar in aandelen voor de bouwer van mobiele camcorders.

Cisco Systems betaalt 590 miljoen dollar in aandelen voor de bouwer van mobiele camcorders.

Pure Digital Technologies, met hoofdkantoor in San Francisco, bouwt de populaire Flip Video-toestelletjes. Dat zijn kleine, vrij goedkope camcorders met een ingebouwde usb-connectie, om snel uitwisselen van video’s mogelijk te maken. Van de Flip Video-toestellen zijn al ruim 2 miljoen exemplaren verkocht. Recentelijk lanceerde het bedrijf ook de Flip MinoHD, een ultradraagbare hogedefinitiecamera. Eind vorig jaar verkoos Deloitte Pure Digital Technologies als snelst groeiende it-bedrijf, met een omzetgroei over 5 jaar van maar liefst 44667 procent. De omzet in 2008 wordt geschat op 150 miljoen euro.

Het is een van de grootste overnames ooit in de consumentenmarkt voor Cisco, groter nog dan de 500 miljoen dollar-deal voor consumentenrouterfabrikant Linksys in 2005. Dat jaar kocht Cisco ook settopboxenfabrikant Scientific Atlanta voor 6,9 miljard dollar. Deze overname is wel de eerste in de pure consumentenelektronica, daar waar Linksys en Scientific Atlanta nog steeds netwerkproducten bouwden.

De overname zou tegen juli van dit jaar moeten zijn afgerond. Dan gaat Pure Digital deel uitmaken van de Cisco Consumer Business Group, waaronder onder meer ook Linksys valt. Jonathan Kaplan, ceo en chairman van Pure Digital, wordt general manager van die entiteit. Om de mensen van Pure Digital te overtuigen aan boord te blijven heeft Cisco 15 miljoen euro aan ‘incentives’ voorzien bovenop de overnameprijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content