Cisco koopt Ubiquisys voor 310 miljoen dollar

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Cisco neemt de Britse femtocelspecialist Ubiquisys over voor 310 miljoen dollar. De overname zou voor het einde van de maand augustus worden afgerond.

Cisco neemt de Britse femtocelspecialist Ubiquisys over voor 310 miljoen dollar. De overname zou voor het einde van de maand augustus worden afgerond. Ubiquisys is een specialist in compacte zend- en ontvangstations voor 3G en 4G netwerken (femtocellen). Femtocellen zorgen voor een beter bereik binnen gebouwen, en garanderen continuïteit wanneer een VDSL-lijn het laat afweten.

De overname van het Britse bedrijf kadert in de strategie van Cisco om zich meer en meer toe te spitsen op de mobiele markt. Dankzij de technologie van Ubiquisys kan Cisco alvast meer mobiele basisstations leveren, waarmee het groeiende mobiele verkeer kan worden beheerd.

Overigens koopt Cisco tegenwoordig wel vaker bedrijven die zich bezig houden met mobiele technologie.

Enkele maanden geleden nog werd BroadHop overgenomen, een leverancier van ‘service management’-oplossingen voor telco’s, en ook Intucell, een maker van SON-platformen voor 4G-netwerken veranderde niet zo lang geleden nog van eigenaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content