Cisco schuift HP aan de kant als partner

Ict-bedrijf HP is vanaf mei 2010 geen officiële verkoop- en dienstenpartner meer van Cisco. De netwerkleverancier heeft daartoe eenzijdig de samenwerking met HP opgezegd.

Ict-bedrijf HP is vanaf mei 2010 geen officiële verkoop- en dienstenpartner meer van Cisco. De netwerkleverancier heeft daartoe eenzijdig de samenwerking met HP opgezegd.

De twee multinationals verschillen te veel van visie, meldt partnerdirecteur Keith Goodwin van Cisco. De bedrijven, die elkaar steeds vaker beconcurreren, bekijken hoe ze de ondersteuning aan bestaande gezamenlijke klanten kunnen voortzetten.

Door het besluit verliest HP zijn status als Cisco Certified Channel Partner en als Global Service Alliance Partner. “Gezien de manier waarop onze samenwerking zich heeft ontwikkeld, is het niet logisch om HP van partnervoordelen te laten profitere”, zegt Goodwin. Verkooppartners hebben toegang tot bedrijfsgevoelige informatie van Cisco, zoals de planning bij het in de markt zetten van nieuwe producten.

De twee leveranciers begeven zich steeds vaker op elkaars terrein. Zo kondigde Cisco halverwege 2009 het Unified Computing System (UCS) aan, een product voor datavirtualisatie op blade servers. Maar ook HP doorkruist de samenwerking met Cisco regelmatig, bijvoorbeeld met zijn hernieuwde datacenterstrategie. Daarvoor besloot het bedrijf kortgeleden de Cisco-concurrent 3Com over te nemen. Ook sloot HP een wederverkoopdeal met QLogic, ook een concurrent van Cisco.

De netwerkleverancier zal wel een beroep op HP doen voor het regelen van zijn klantenservice. “We blijven met HP samenwerken daar waar klanten het verwachten en waar het logisch is voor onze bedrijfsvoering”, aldus de partnerdirecteur.

Marktanalisten van Ovum verwachten dat de breuk tussen Cisco en HP koren op de molen is voor Dimension Data. Dat bedrijf heeft nauwe wederverkoopbanden met Cisco.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content