Cisco slokt securityspecialist Sourcefire op

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Cisco gaat de Amerikaanse securityspecialist Sourcefire overnemen voor 2 miljard euro. Heel wat analisten zien hierin het startschot voor een nieuwe consolidatieronde in de securitysector.

Cisco gaat de Amerikaanse securityspecialist Sourcefire overnemen voor 2 miljard euro. Heel wat analisten zien hierin het startschot voor een nieuwe consolidatieronde in de securitysector.

Sourcefire staat sterk in het detecteren van en beschermen tegen netwerkinbraken, wat één van de belangrijke groeisegmenten is in de securitysector. Cisco zal 57,5 euro per aandeel betalen, goed voor een premie van 28,6 procent op de slotkoers van maandag.

Dat is niet goedkoop, maar analisten spreken toch over een zinvolle deal, want Cisco verloor de laatste tijd voortdurend marktaandeel aan kleinere spelers zoals Juniper, die al veel verder staan op het gebied van netwerkbeveiliging.

“We zullen niet rusten voordat we ook in security de nummer één zijn voor onze klanten”, opperde hoofd security van Cisco Chris Young tijdens de conference call naar aanleiding van de overname. “We moeten dringend af van de reputatie dat we achterblijven op dat gebied.”

Overigens staat het in de sterren geschreven dat er in de komende weken en maanden nog heel wat overnames gaan volgen in de securitysector. IDC raamt dat bedrijven dit jaar 7,8 procent meer zullen uitgeven aan security dan vorig jaar, dat blijft niet zonder gevolgen.

“Het nieuws rond de overname van Sourcefire is belangrijk omdat we een heuse consolidatieronde verwachten in de komende 12 tot 18 maanden”, vertelde tech analist Daniel Ives van FBR Capital Markets aan Reuters.

“Technologiebedrijven zoals IBM, Juniper, Symantec en EMC beseffen dat, en bekijken volop welke kleinere spelers ze kunnen opslokken om te tonen hoeveel belang ze hechten aan security.” Palo Alto Networks, Fortinet, FireEye en Barracuda Networks worden nu volop aangestipt als interessante prooien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content