Cisco snijdt 1.000 managers weg

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Cisco zet het mes in zijn topmanagement. 975 vp’s worden de laan uitgestuurd.

Cisco zet het mes in zijn topmanagement. 975 vice presidents of hoger worden de laan uitgestuurd. In totaal worden 6.500 werknemers ontslagen. Een fabriek in Mexico wordt verkocht.

Vorige week raakte bekend dat Cisco zowat 10.000 banen wil schrappen. Cisco ceo John Chambers zou tijdens de voorstelling van de Q4 kwartaalcijfers midden augustus één en ander toelichten, maar gisteren stuurde hij zelf een persbericht met meer details. Cisco snijdt in totaal 11.500 werknemers weg, 16% of het totale personeelsbestand.

Daar zitten 5.000 banen bij van een set top box fabriek in Mexico, die verkocht wordt aan Foxcon. 4.400 werknemers worden ontslagen, 2.100 medewerkers kiezen voor een vrijwillige pensioenregeling. Cisco trekt hiervoor 1,3 miljard dollar uit.

Opvallend is John Chambers vooral het mes zet in het topmanagement en 975 vice presidents of hoger aan de deur zet. Cisco wil de operationele kost met 1 miljard dollar verminderen. Het is nog niet duidelijk of de reorganisatie ook een impact zal hebben op de Belgische activiteiten. “Ik kan er geen commentaar op geven,” vertelt Belux managing director Pol Van Biervliet. “Het is wachten op de Q4-aankondiging van de resultaten.” Cisco telt 600 werknemers in Diegem en 200 in Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content