Cisco verkoopt Linksys aan Belkin

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Belkin neemt de Linksys-consumentenpoot van Cisco over. Het gaat om de afdeling die netwerkproducten voor thuisgebruik levert.

Belkin gaat de Linksys-consumentenafdeling van Cisco overnemen. Linksys is de Cisco-afdeling die routers en andere netwerkapparatuur bouwt voor thuisgebruik. Cisco nam het bedrijf in 2003 over voor zo’n 500 miljoen dollar. De mededingingsautoriteiten moeten wel nog hun goedkeuring geven, maar als dat gebeurd is haalt Belkin in één klap 30 procent in de Amerikaanse markt van netwerkapparatuur voor thuisgebruik.

Een overnamebedrag wordt niet genoemd, maar dat Cisco nog 500 miljoen dollar zou vangen met de verkoop is erg onwaarschijnlijk. Linksys opereert immers in een mature markt met lage marges. Een verrassing is de verkoop ook niet meteen. Midden december liep nog het gerucht dat de netwerkreus zakenbank Barclays had ingehuurd om een koper te vinden voor Linksys: een gerucht dat toen niet bevestigd werd door Cisco noch door Barclays.

De verkoop past in de strategische transformatie waarin Cisco zich momenteel bevindt en waarbij het terugplooit op de core business. Vorig jaar werd bijvoorbeeld ook al de Flip-videocamerapoot, afkomstig van de Pure Digital-overname van 590 miljoen dollar, afgestoten. De nog prille umi-productlijn die videoconferencing naar de woonkamer moet brengen werd toen ook geïntegreerd in de ‘Business Telepresence’-portfolio van Cisco.

Belkin is van plan om het Linksys-merk te behouden en ondersteuning voor Linksys-producten te blijven bieden. Wat de positionering betreft, geeft Belkin aan dat het het Linksys-gamma met name aan kmo’s en service providers wil aanbieden. Cisco en Belkin hopen de transactie in maart te kunnen afronden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content