Cisco verkoopt settopbox-afdeling aan Technicolor

. © web
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Technicolor koopt de settopbox-afdeling van Cisco voor 550 miljoen euro. Technicolor – met een vestiging in Edegem – wordt daarmee een van de wereldleiders in CPE’s.

550 miljoen euro heeft Technicolor klaar om de settopbox- en kabelmodemafdeling van Cisco over te nemen. De transactie moet nog goedgekeurd worden door de nodige instanties, maar na afronding van de deal wordt Technicolor een belangrijke wereldspeler (15 procent marktaandeel) in de zogeheten CPE-markt: ‘customer premises equipment’, oftewel settopboxen, modems en gateways die bij de klant geplaatst worden. De afdeling wordt ondergebracht in de Connected Home divisie van Technicolor, die daarmee de omzet meteen verdubbeld ziet tot zo’n 3 miljard euro.

Partnership tussen Cisco en Technicolor

Samen met de overname, kondigen beide partijen ook aan dat ze een strategisch partnership opzetten om ‘next-generation’ video- en breedbandtechnologie te ontwikkelen. Specifiek rond het ontluikende Internet of Things willen Cisco en Technicolor samenwerken om nieuwe diensten en services te ontwikkelen. Het gaat dan om het volledige spectrum, van de eigenlijke contentontwikkeling tot het afleveren ervan in de huiskamer, zoals het aan network service providers kan vermarkt worden. Hilton Romanski, chief strategy officer bij Cisco, krijgt na afronding van de deal ook een zitje in de raad van bestuur bij Technicolor.

Gevolgen voor België?

Mogelijk heeft de verkoop ook gevolgen voor België. In de Cisco-vestiging in Kortrijk is namelijk het Europese ‘video center of excellence’ van Cisco gevestigd. In Kortrijk wordt onder meer ook software voor settopboxen ontwikkeld. Technicolor van zijn kant heeft een belangrijke R&D-afdeling in ons land (Technicolor Delivery Technologies Belgium), meer bepaald in Edegem nabij Antwerpen. Dit is het vroegere Thomson Telecom Belgium. De R&D in deze afdeling focust specifiek op breedband-gateways voor zowel de residentiële markt als de bedrijvenwereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content