Cisco vernieuwt Catalyst-reeks

Op Cisco Live in Orlando stelt het bedrijf “de grootste refresh in jaren” voor. Een reeks Catalyst switches en integrated service routers die passen in de ONE-strategie.

Op Cisco Live in Orlando stelt het bedrijf “de grootste refresh in jaren” voor. Een reeks Catalyst switches en integrated service routers die passen in de ONE-strategie.

Het gaat om zes productvernieuwingen in totaal.die ook programmeerbaar moeten zijn om zo de beste prestaties voor elke omgeving leveren. De Catalyst 6807-XL modular switch springt het meest in het oog. Een 10-rack modulair chassis met een capaciteit tot 880 Gbps voor elk van de zeven slots en 11,4 TB switching capaciteit per port.

Voor de midenmarkt is er de Catalyst 6680-X semi-fixed switch, een 3-slot 4RU switch met zestien fixed 10 Gbps ports en vier halve slots om optioneel 10 of 40 Gbps line cards te voorzien. De Catalyst 6800ia Instant Access switch moet Catalyst 6000 campus operations vereenvoudigen. Waarbij access switches virtueel worden geconsolideerd doorheen meerdere locaties tot één extended switch. De 4500E Supervisor Engine 8E focust dan weer Cisco Unfied Access.
Langs de kant van de routers stelt het bedrijf zijn Integrated Services Router 4451-AX voor. Deze ISR mikt op de grootste kantoren met 2 gigabit forward performance. De Aggregation Services Router 1000-AX voorziet WAN aggregatie door Application Visibility & Control en AppNav met vWAAS in de meest populaire configuraties te integreren.

Tijdens de presentatie werd onder meer de schaalbaarheid van de systemen aangehaald. Zo haalt Cisco onder meer aan dat je met 6800-reeks zeker 15 jaar verder kan. “Je kan makkelijk verdriedubbelen in grootte zonder problemen met je netwerk te krijgen”, zegt Chris Tillett, netwerkbeheerder van Halifax Media group, die als klant van Cisco op de presentatie aanwezig was.

De routers en de 4500E Supervisor Engine 8E zijn verkrijgbaar vanaf jli. De Catalyst 6800-reeks volgt in november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content