Cisco voelt ‘ongewone onzekerheid’

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

John Chambers, ceo van netwerkreus Cisco, zegt ‘gemengde signalen’ te krijgen over de gezondheid van de economie. De beurskoers van Cisco zakte gisteren met 7,9 procent nadat het bedrijf zich voorzichtig had gehouden in de voorspellingen. Bij Cisco zien ze dat economie nog niet op volle kracht aantrekt. Ceo John Chambers maakt gewag van ‘ongewone onzekerheid’ en ‘gemengde signalen’ over de economie. Hij ziet wel groei bij de klanten, maar over het herstel in de VS en Europa heerst onduidelijkheid.

John Chambers, ceo van netwerkreus Cisco, zegt ‘gemengde signalen’ te krijgen over de gezondheid van de economie.

De beurskoers van Cisco zakte gisteren met 7,9 procent nadat het bedrijf zich voorzichtig had gehouden in de voorspellingen. Bij Cisco zien ze dat economie nog niet op volle kracht aantrekt. Ceo John Chambers maakt gewag van ‘ongewone onzekerheid’ en ‘gemengde signalen’ over de economie. Hij ziet wel groei bij de klanten, maar over het herstel in de VS en Europa heerst onduidelijkheid.

De resultaten en vooruitzichten van Cisco worden veelal beschouwd als de vinger aan de pols van de technologiemarkt, omdat het bedrijf de belangrijke routers- en switchesmarkt domineert. Analisten waren eerder ook al pessimistisch over de vooruitzichten van de pc-markt.

Toch wilde Chambers niet de onheilsprofeet spelen. “We toeteren hier niet dat de economie de dieperik ingaat. Ik denk dat een dubbele dip, of hoe je het ook wil noemen, relatief onwaarschijnlijk is.”

De vierdekwartaal- en jaarresultaten van Cisco waren eigenlijk vrij solide, al hadden analisten op meer gerekend. In het vierde kwartaal groeide de omzet met 27 procent naar 10,8 miljard dollar en de nettowinst steeg met 79 procent tot 1,94 miljard. In het volledige boekjaar 2010 haalde Cisco een omzet van 40 miljard dollar, 11 procent meer dan een jaar eerder. De winst bedroeg 7,8 miljard dollar, 26,6 procent meer dan vorig jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content