Cisco wil Skype-overname alsnog annuleren

Cisco heeft aan het Europees hof gevraagd om de overname van Skype door Microsoft te annuleren.

Cisco heeft aan het Europees hof gevraagd om de overname van Skype door Microsoft te annuleren.

Hoewel de overname van Skype al van 2011 dateert, probeert Cisco nog steeds de Europese goedkeuring van die deal te annuleren. Volgens Reuters spreekt Cisco van een monopoliepositie.

Skype is een van de grootste spelers op de VoIP markt. Ten tijde van de overname telde het bedrijf 170 miljoen gebruikers, vandaag heeft het ook Windows Live Messenger, het vroeger msn, geïntegreerd. Daarmee heeft Microsoft in één klap een flinke aanwezigheid in de markt voor online video en voice gekregen.

Dat was niet naar de zin van Cisco, dat zelf teleconferencing-oplossingen aanbiedt. De overname door Microsoft betekende een kantelmoment in de markt, argumenteerde de advocaat van Cisco volgens Reuters. Dat betekent dat concurrenten (zoals Cisco) in de marge geraken. Bovendien zou de Europese Commissie verschillende fouten hebben gemaakt bij hun redenering om de deal goed te keuren.

De Commissie zelf verdedigde zich en zegt dat de aanklagers geen bewijs kunnen voorleggen dat er concurrentiële schade is toegebracht. Daarbij werd onder meer verwezen naar andere VoIP-diensten zoals Google Talk en Viber.

Een uitspraak in de zaak moet nog volgen. Al gebeurt het maar zelden dat de beslissing om een overname of fusie goed te keuren na de feiten alsnog wordt teruggedraaid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content