Citrix neemt App-DNA over

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Amerikaanse softwarebedrijf Citrix Systems heeft het Britse App-DNA overgenomen.

Het Amerikaanse softwarebedrijf Citrix Systems heeft het Britse App-DNA overgenomen. Dat kondigde het bedrijf aan op de gebruikersconferentie Citrix Synergy in Barcelona. “Veel it-afdelingen zien een klok aftellen naar 2014, wanneer de ondersteuning voor Windows XP afloopt. En zelfs als je al Windows 7 hebt, komt ook Windows 8 er binnenkort aan”, zegt Citrix-ceo Mark Templeton. ”

Miljoenen klanten zitten met miljoenen apps die nog moeten gemigreerd worden, ook browserapps. Migratie is altijd moeilijk. Je kan niet voorspellen wat wel of niet werkt. Wij nemen daarom App-DNA over, dat een belangrijk stukje technologie in huis heeft om te vechten tegen die ‘countdown clock’.”

App-DNA heeft met Apptitude een softwareplatform in huis waarmee it’ers hun applicatieportfolio kunnen analyseren en testen en ontdekken waar er problemen zijn. De tool suggereert dan ook oplossingen en biedt achteraf ook mogelijkheden om een en ander te beheren. Dat kan bijvoorbeeld ook bruikbaar zijn bij bijvoorbeeld de overstap van een fysieke naar een virtuele infrastructuur, niet toevallig iets waar Citrix zijn business van gemaakt heeft.

App-DNA is een snel groeiend Brits bedrijf. Het werd in 2008 opgericht met 4 mensen maar het telt vandaag al 100 werknemers en heeft verkoop- en technische teams op 15 locaties wereldwijd.

Het bedrijf telt grote klanten als BT, Kraft, Nissan, BNP Paribas, Renault, Rabobank en Lufthansa. App-DNA verwachtte dit jaar een omzet halen die rond de 20 miljoen euro schommelt, ongeveer een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content