Citrix neemt Cloud.com over

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Virtualisatiespecialist Citrix neemt Cloud.com over: een aanbieder van specifieke softwareplatformen voor cloud providers.

Virtualisatiespecialist Citrix neemt Cloud.com over: een aanbieder van specifieke softwareplatformen voor cloud providers.

Het Amerikaanse Cloud.com is ondanks de ronkende domeinnaam niet echt gekend in onze contreien. Anders is het in de Verenigde Staten, waar de CloudStack-productlijn het heel wat bedrijven mogelijk maakt om hun eigen cloudinfrastructuur uit te bouwen. Een van de grootste publieke referenties is bijvoorbeeld Zynga – bekend van de populaire Facebookgames als Farmville, Cityville en Mafia Wars; stuk voor stuk games die gezien hun groot aantal gebruikers een bijzonder veeleisende cloudinfrastructuur nodig hebben. Maar ook Tata Communications is een van de belangrijke klanten.

Financiële details werden niet vrijgegeven, maar de doorgaans goed geïnformeerde weblog Techcrunch meent te weten dat het overnamebedrag tussen de 200 en 250 miljoen dollar ligt. Citrix heeft met XenServer al een virtualisatieplatform voor cloudtoepassingen en gaat CloudStack positioneren als een open platform voor cloudinfrastructuur. Naast de Citrix-hypervisor zal het product dus ook compatibel zijn met VMware vSphere en later ook de Hyper-V hypervisor van Microsoft. Belangrijk is ook dat Citrix verder gebruik wil blijven maken van open source, zoals Cloud.com dat ook deed.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content