Citymesh haalt 500.000 euro op

De Brugse start-up Citymesh, die grootschalige wifi-netwerken aanbiedt, heeft 500.000 euro vers kapitaal opgehaald. En er staat nog een kapitaalronde op stapel.

De Brugse start-up Citymesh, die grootschalige wifi-netwerken aanbiedt, heeft 500.000 euro vers kapitaal opgehaald. En er staat nog een kapitaalronde op stapel.

Citymesh, opgericht door 5 West-Vlaamse studenten, levert draadloze netwerken op basis van ‘mesh’-technologie. Daarmee kunnen grote gebieden zoals steden, havens of bedrijventerreinen met een draadloze internetverbinding overspannen worden. Citymesh is nog maar actief sinds 2006, maar kan al bogen op enkele mooie projecten, gaande van enkele Belgische kuststeden tot boorplatformen in de Golf van Mexico. “We leveren niet alleen de infrastructuur, maar denken ook alle mogelijke toepassingen uit om ons netwerk rendabel te maken”, legt ceo Mitch De Geest uit. “De simpelste toepassing is draadloos internet zelf, maar de mogelijkheden gaan van camerabeveiliging over automatische schakelingen tot het draadloos aanbieden van muziek.”

Citymesh veranderde eigenlijk pas echt van idee in bedrijf na de zomer van 2007. Het had toen net een succesvol testproject met draadloos internet in Blankenberge achter de rug. Sindsdien haalde de firma heel wat kapitaal op (100.000 euro bij het IWT, 100.000 euro bij Vinnof, 40.000 euro groeipremies, een banklening van 165.000 euro…). Nu heeft Citymesh nog eens 500.000 euro vers geld opgehaald bij een privé-investeerder. En deze zomer zou er nog een kapitaalronde moeten worden afgerond, aldus De Geest, al wil hij er niet meer details over kwijt.

De firma draaide vorig jaar een omzet van 250.000 euro en heeft nu al 14 mensen in huis. “De omzet moet dit jaar erg fel stijgen, het aantal werknemers zou voor 2008 voldoende moeten zijn.” Citymesh gaat zich nu focussen op enerzijds offshoreprojecten (zoals in de Golf van Mexico) en anderzijds draadloos internet voor steden. “Ook Belgische centrumsteden zijn concreet geïnteresseerd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content