Citymesh koopt eigen frequentie

© Belga

Door een licentie op de 3,5 Ghz frequentieband te kopen wil de Brugse telecomspeler in een aantal steden sneller wifi-netwerken opzetten en kijken naar nieuwe mogelijkheden.

Wifi-specialist Citymesh koopt van het BIPT een licentie voor tien jaar in Brugge, Gent, Brussel, Antwerpen en de kustgemeenten. Daarmee kan het bedrijf los van andere partners wifi-toegangspunten opzetten.

“De wifi access points die we in de steden ophangen dienen we enkel nog van stroom te voorzien,” zegt ceo Mitch De Geest. “De verbinding tussen het wifi-punt en het internet kan via de eigen frequentie immers 100% draadloos en met een capaciteit gelijkaardig aan een bekabelde verbinding gebeuren.”

Met de frequentie kan het bedrijf kosten besparen en sneller wifi-netwerken opzetten. Maar het kijkt ook verder. Zo denkt De Geest er over om de frequentie in te zetten om grootverbruikers van mobiele data te ondersteunen. Denk maar aan openbaar vervoer, stadsdiensten of camerabewaking.

Voor (minder geconnecteerde) bedrijven denkt De Geest dan weer aan een alternatief voor de last mile, zonder de nood aan graafwerken. “De mogelijkheden zijn legio. Het verkrijgen van de licentie zien we als een accelerator voor heel wat projecten. Het komt er nu op neer de juiste prioriteiten te zetten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content