Citymesh voorziet Antwerpse SmartZone van wifi

Antwerpen wil de Europese Capital of Things worden: een Europese voortrekker in Internet of Things. © Antwerpen

Het Brugse Citymesh mag het Antwerpse City of Things project van wifi en LTE voorzien. Daarmee breidt het bedrijf zijn aanwezigheid in Antwerpen sterk uit.

Het contract omvat 33 outdoor access points. Die komen bovenop de 100 reeds bestaande toegangspunten en de meer dan 500 indoor toegangspunten die het bedrijf al in de stad beheert.

Concreet gaat het om de SmartZone, de wijk Sint-Andries in Antwerpen waar de stad samen met imec zijn City of Things proeftuin opzet om allerlei technologie en gerelateerde toepassingen zal testen.

Naast de wifi access points overweegt Citymesh ook de uitrol van een eigen small cell LTE aanbod. De telecomoperator beschikt hiervoor over een eigen licentie (op band 42, 3,5 Ghz) en kan dus een eigen netwerk opzetten. Het is echter nog niet beslist hoe dat er zal uitzien.

“De bedoeling is om van het small cell LTE aanbod ook een proeftuin te maken waarop we mogelijks Nb-IoT (Narrowband IoT) of fixed wireless access kunnen aanbieden. Voor voor de hulpdiensten zien we hier mogelijkheden. De doelstelling is om zoveel mogelijk co-creatie en kruisbestuiving te realiseren”, zegt ceo Mitch De Geest aan Data News.

De concrete waarde van het contract wordt niet bekendgemaakt. Maar Citymesh benadrukt wel dat niet enkel het bedrag maar ook de indirecte waarde en het groeipotentieel van het project belangrijk is voor hen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content