Cleandienst kuist administratieve overhead op

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het Brugse schoonmaakbedrijf Cleandienst vervangt haar administratieve software door het gespecialiseerde softwarepakket ‘Profit Cleaning’.

Het Brugse schoonmaakbedrijf Cleandienst vervangt haar administratieve software door het gespecialiseerde softwarepakket ‘Profit Cleaning’. It-integrator Behind the Buttons implementeerde de software die speciaal ontwikkeld is voor bedrijven die actief zijn in de schoonmaak- en ruitenwassector. Cleandienst is al meer dan 20 jaar actief in België in de periodieke en industriële schoonmaak, het reinigen van zonnepanelen, het opkuisen van werven en het wassen van ruiten. Een nieuw administratiesysteem bleek gezien de geografische verspreiding van de klanten nodig om de 170 medewerkers efficiënter te laten werken.

“Waar vroeger heel wat manuele acties nodig waren om prestaties in te plannen, te wijzigen, te factureren en uit te betalen aan de medewerkers, automatiseert Profit Cleaning zowat alles”, zegt Klaas Vervaeke, sales manager bij Cleandienst. Behind the Buttons integreerde een centraal aangestuurde portaalsite met een 0800-inbelsysteem, gps-tracking, en een sms-centrale voor belangrijke mededelingen. Ook de berekening van de lonen en het sociaal abonnement van werknemers zit mee in dezelfde oplossing vervat. Dat mondt uiteindelijk allemaal uit in betere rapportagemogelijkheden. “We hebben nu bijvoorbeeld direct zicht op hoe winstgevend onze forfait-contracten zijn, en hoe efficiënt eventuele vervangingen gebeurd zij. Van die betere rapportage profiteert niet alleen het management, maar ook elk personeelslid”, aldus nog Vervaeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content