Clear2Pay en Gatewing winnen IWT-awards

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Clear2Pay en Gatewing zijn gelauwerd met een IWT-award. Vijf van de negen genomineerden waren trouwens ict-bedrijven.

Clear2Pay en Gatewing zijn gelauwerd met een IWT-award. Vijf van de negen genomineerden waren trouwens ict-bedrijven.

Het IWT, het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie wil met de awards de ondernemingen bekronen die het zelf financieel ondersteund heeft. Softwarebedrijf Clear2Pay uit Mechelen haalde de IWT-award voor het project met ‘een bijzonder economische meerwaarde’. Ceo Michel Akkermans bednadrukte tijdens de uitreiking dat een beursintroductie van Clear2Pay nog steeds onderzocht wordt. Clear2Pay dat in 2007 nog door Data News bekroond werd als ‘start-up of the year’, haalde het van het Leuvense Septentrio (navigatie) en Traficon (video).

In de starterscategorie haalde het Gentse bedrijf Gatewing de IWT-trofee. Gatewing bouwt miniatuurvliegtuigen die luchtfoto’s maken en aldus een heel gebied topografische in beeld brengen. De derde en laatste award ging naar het ventilatiebedrijf Duco, net voor Kobavision, dat dank zij vergrotingsoftware en spraaktechnologie een leesoplossing biedt voor slechtzienden.

Innovatieminister Ingrid Lieten benadrukte het belang voor Vlaamse bedrijven om zich in te passen in Europese initiatieven en subsidies. Zelf zal Vlaanderen er niet in slagen om tegen 2014 de beloofde 1 procent van het budget naar innovatie te laten vloeien. “Dat zou pas tegen 2020 kunnen”, aldus nog Ingrid Lieten. De ondertekening van het nieuwe beheerscontract met het IWT is gepland voor volgende week.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content