Clear2Pay haalt Franse evenknie Jware binnen

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Clear2Pay, het softwarebedrijf rond Michel Akkermans en Jürgen Ingels, versterkt zich in mobiele betalingen en e-commerce door de overname van Jware.

Clear2Pay, het softwarebedrijf rond Michel Akkermans en Jürgen Ingels, versterkt zich in mobiele betalingen en e-commerce door de overname van Jware.

“We volgen Jware al jaren”, zegt Michel Akkermans in de krant De Standaard. “Het was alleen een kwestie van handelen toen de kans er was om hen over te nemen.” Een overnameprijs werd niet meegedeeld, maar Akkermans noemt die “correct”.

JWare is gevestigd in Caen en levert onder meer oplossingen voor geldautomaten, internetbetalingen en mobiele betalingen. Clear2Pay krijgt er met Jware 30 specialisten bij en een firma met een omzet van zo’n 3 miljoen euro. Belangrijke klanten zijn Total, Monex, Crédit Mutuel en Caisse d’Epargne.

Clear2Pay groeide vanuit Mechelen uit tot een wereldspeler in betaalsoftware, en is met voorsprong de nummer drie in de markt. Het bedrijf ontwikkelde al betaaloplossingen voor de eengemaakte Europese betaalruimte (Sepa), voor de VS en voor China. Dit jaar verwacht het een omzet van 55 miljoen euro.

In december vorig jaar haalde Clear2Pay liefst 50 miljoen euro op bij de Amerikaanse investeerder Aquiline Capital Partners. Het was een van de grootste kapitaalrondes van het jaar in de Europese it-sector.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content