‘Closures’ à la FCM

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

De aankondiging van Sun’s Mark Reihold betreffende ‘closures’ in Java werd ondertussen al aardig tegen het licht gehouden.

De aankondiging van Sun’s Mark Reihold betreffende ‘closures’ in Java werd ondertussen al aardig tegen het licht gehouden.

En daarbij waren de commentaren algemeen dat de ‘simple closures’ waarover Reinhold het had, zo goed als identiek waren met het voorstel van Stephen Colebourne, in casu First Class Methods. Colebourne heeft hierover uitgebried geschreven (inclusief vergelijkingen met andere ‘closure’ voorstellen op zijn weblog (http://jroller.com/scolebourne/). Even googlen op ‘FCM’ en ‘Colebourne’ brengt meer info.

In een poll op java.net begin 2008 bleek FCM met 15% op plaats drie te staan, na ‘full disclosures’ (43%) en ‘geen closures!’ (38%).

Overigens zou deze opmerking ook aan de basis kunnen liggen waarom de JDK 7 nog niet in de ‘full feature’-fase zit, met een release kandidaat begin volgend jaar, maar het ontwikkelingsproces met een aantal bijkomende ‘milestones’ wordt verlengd. Momenteel wordt de ‘full feature’ fase tentatief voorzien voor Milestone 8 in juni 2010, met een release kandidaat dan voor Milestone 10. Maar dat bleek overduidelijk nog geen uitgemaakte zaak, konden we duidelijk aflezen uit de opmerkingen van Reinhold.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content