Cloud computing wordt ‘overhyped’

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De adoptie van cloud computing wordt overdreven en zelfs ‘overhyped’ door de it-industrie.

De adoptie van cloud computing wordt overdreven en zelfs ‘overhyped’ door de it-industrie.

Dat zegt vp John McHugh van Brocade, één van de meest invloedrijke managers in de netwerkindustrie. “Het zal nog zeker tien jaar duren voor dat clouddiensten op grote schaal gebruikt gaan worden”, klonk het op het technologiecongres NetEvents in Istanbul, “met als uitzondering misschien de private clouds binnen bedrijven.”

McHugh wees op de complexiteitsproblemen die opduiken bij publieke clouds in hun huidige vorm. “Wat als ik verschillende apps heb draaien in de wolk, en van de ene dag op de andere extra capaciteit nodig heb? Dan moet ik dus op bezoek bij al die verschillende providers, moet ik bij elk van hen deals onderhandelen, en er maar op vertrouwen dat ze me binnen de kortste keren kunnen helpen. Alleen al daarom zal cloud computing trager van de grond komen dan voorspeld.”

In een andere voorspelling nam McHugh rivaal Cisco onder de loep. “Cisco zal binnen de vijf jaar actief worden op de storagemarkt, om hogere winstmarges te kunnen optekenen”, klonk het zelfverzekerd. “Want de marges voor netwerkboeren zullen in de komende jaren drastisch naar beneden gaan. Cisco zal met andere woorden meer een ‘systems’ dan een netwerkbedrijf worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content