Cloudflare stopt met blokkeren holebi-pagina’s

Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

De internetfilter van Cloudflare bood, tot voor kort, aan om sites met lgbtqia+ onderwerpen te filteren. Die filteroptie is nu weg, net op tijd voor Pride Month.

Cloudflare biedt, met zijn Gateway-product, een hele hoop filters aan waarmee organisatie het internetverkeer van hun gebruikers kunnen beheren. Naast de klassieke porno- en gamefilters zit daar echter ook eentje tussen voor onderwerpen rond lgbtqia+, de bredere holebigemeenschap. Dat viel IT-analist Henry Cole op, die Cloudflare er op Twitter over aansprak.

Het bedrijf zelf heeft daar ondertussen op gereageerd en de filter verwijderd. Volgens Cloudflare, werd de filter toegevoegd door een leverancier. ‘We maken intern geen categorieën voor websites’, legt Dane Knecht, senior vicepresident voor Cloudflare uit. ‘We kopen die categorisaties van externe partijen.’ Het bedrijf is daarmee net op tijd voor Pride Month. Juni is traditioneel namelijk de maand waarin de holebigemeenschap zichzelf in de bloemetjes zet, en een reeks grote bedrijven proberen te tonen hoe inclusief ze zijn door op sociale media regenbloogvlaggen te posten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content