Cmosis haalt 3 miljoen euro vers kapitaal op

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Antwerpse Cmosis, dat beeldsensoren op basis van CMOS-technologie ontwikkelt en produceert, heeft in een nieuwe kapitaalronde 3 miljoen euro opgehaald.

Het Antwerpse Cmosis, dat beeldsensoren op basis van CMOS-technologie ontwikkelt en produceert, heeft in een nieuwe kapitaalronde 3 miljoen euro opgehaald.

Het verse geld moet dienen om extra personeel aan te werven en materiaal aan te kopen, weet De Tijd. De centen zijn afkomstig van ING België, ING Activator Fund en Vinnof. Voordien haalde Cmos al ruim 2 miljoen euro op, onder meer bij Capital-E.

Cmosis is in bepaalde zin een nazaat van de vroegere Imec-spin-off Fillfactory. Het merendeel van de oprichters van Cmosis heeft een verleden bij Fillfactory en/of Imec. Fillfactory deed net hetzelfde als Cmosis, CMOS-beeldsensoren produceren, en werd in 2004 voor 100 miljoen dollar verkocht aan het Amerikaanse Cypress. Vorig jaar vertelde Tim Baeyens, business development director van Cmosis, nog aan Data News dat het de bedoeling is van Cmosis om meer op lange termijn te werken als onafhankelijke leverancier. “Dat is een belangrijk verkoopsargument tegenover enkele grote Japanse klanten”, klonk het toen.

De CMOS-beeldsensoren die Cmosis bouwt, worden onder meer gebruikt in digitale camera’s, maar ook voor ‘machinevisie’, bijvoorbeeld bij medische toepassingen als röntgenapparatuur en endoscopen, of in de ruimtevaartsector.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content