Cmosis meest beloftevolle onderneming van het jaar

Het Antwerpse bedrijf Cmosis is de beloftevolle onderneming van het jaar. Het bedrijf nam recent nog een Portugese sectorgenoot over.

Cmosis wint de prijs in de subcategorie van Onderneming van het Jaar dat wordt georganiseerd door Ernst&young, De Tijd en BNP Paribas Fortis. De award voor Onderneming van het Jaar ging naar Katoen Natie.

De beloftevolle onderneming van het jaar ontwikkelt beeldsensoren en scheert daar momenteel hoge toppen mee. Zo won Cmosis in maart vorig jaar al een IWT-award en eindigde het vorig jaar op de vierde plaats in de Deloitte Technology Fast50.

Het bedrijf zelf bestaat sinds 2008 en zag zijn omzet sindsdien spectaculair verveelvoudigen. Eind vorig jaar kwam het bedrijf nog in handen van het Amerikaanse investeringsbedrijf TA Associates. Afgelopen zomer nam het zelf het Portugese Awaiba over, dat zich onder meer focust op cameramodules voor endoscopie.

In De Tijd zegt ceo Luc Demey dat zo’n overnames nodig zijn, ook om de juiste mensen in huis te halen. Zo hekelt hij het feit dat de belastingdruk in ons land Cmosis belet om de juiste (internationale) IT-designers aan te trekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content