Cmosis verkocht aan Amerikaans investeringsbedrijf

De Antwerpse producent van beeldsensoren Cmosis wordt overgenomen door het Amerikaanse TA Associates.

De Antwerpse producent van beeldsensoren Cmosis wordt overgenomen door het Amerikaanse TA Associates.

Hoeveel het investeringsbedrijf betaalt is niet bekend. De overname zal wel al begin volgend jaar rond zijn.

“Deze transactie laat Cmosis toe om te blijven groeien als onafhankelijk bedrijf met de steun van TA Associates” zegt voorzittter en CEO Luc De Mey. Bij Cmosis in Antwerpen werken iets meer dan zestig mensen. Het bedrijf was tot nu toe voor een derde in handen van het management. De rest zat bij Capital-E, PMV en ING België.

Cmosis maakt beeldsensoren, onder meer voor de Leica M camera. Het bedrijf bestaat nog maar sinds 2008 maar scheert hoge toppen in zijn sector. Het zag zijn omzet veertig keer groter worden en belandde in oktober op de vierde plaats, de hoogste Belgische notering, op de Deloitte Technology Fast50. Eerder dit jaar won het ook al een IWT-award.

De verkoop is op zich geen verrassing. Nog geen maand geleden maakte De Tijd al bekend dat er gesprekken liepen. Door de transactie zullen enkele mensen van TA Associates zetelen in de raad van bestuur van het bedrijf. Het gaat onder meer om Ajit Nedungadi, managing director in Groot Brittannië en J. Morgan Seigler, een directeur bij de Britse vestiging van het bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content