Coin: al je betaalkaarten in één digitale pas

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Coin is een pasje dat al je betaalkaarten bundelt, en dat je via Bluetooth kunt linken aan je smartphone.

Vandaag de dagen lopen we rond met minstens twee bank- of kredietkaarten in onze portefeuille. Dat is onhandig en onveilig. Daarom is er nu Coin: een kaart die tot acht betaalpassen kan bundelen. Coin ziet eruit als een gewone betaalkaart, maar heeft een display en een knopje ingebouwd.

Om je betaalkaarten over te zetten naar de Coin-pas, heb je de bijbehorende smartphone-app en een meegeleverde kaartlezer nodig. Haal je je bankkaart, creditcard of andere kaart één keer door de kaartlezer, dan wordt deze via Bluetooth aan de Coin-kaart gekoppeld. Door op het knopje te drukken, kun je switchen tussen je verschillende betaalkaarten. Wie Coin gemiddeld tien tot twintig keer per dag gebruikt, kan ongeveer twee jaar toekomen met één batterij, met dank aan het energiebesparende Bluetooth 4.0.

Met Coin raak je je betaalpasjes in principe ook nooit meer kwijt, want als het Bluetooth-bereik tussen je Coin en je iPhone of Android-smartphone verbroken wordt, krijg je een notificatie. Als er geen verbinding gemaakt kan worden gedurende langere tijd (je kan de duur hiervoor zelf instellen), stopt Coin met werken.

Coin komt in de zomer van 2014 uit op de Amerikaanse markt en gaat 100 dollar kosten. Een Europese versie is voor een later stadium.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content