Coinbase laat plots handel in bitcoin cash toe

. © Tsokur (iStock)

Coinbase, een van de grootste marktplaatsen voor cryptomunten, heeft vannacht de mogelijkheid toegevoegd om te handelen in bitcoin cash. De afgesplitste munt van bitcoin zag haar waarde daarna met de helft stijgen, terwijl de ‘originele’ bitcoin tien procent verloor.

Tot nog toe kon op Coinbase gehandeld worden in drie cryptocurrencies: bitcoin, litecoin en ethereum. Deze nacht is daar plots een vierde bijgekomen: bitcoin cash.

Gebruikers zullen evenveel bitcoin cash in hun portefuille zien verschijnen als het aantal bitcoin die ze in hun bezit hadden op 1 augustus van dit jaar. Op dat moment splitste bitcoin cash zich namelijk af van de ‘gewone’ bitcoin. Na deze ‘hard fork’ liet Coinbase weten dat ze bitcoin cash niet zouden ondersteunen. Later kwam het handelsplatform daar op terug en liet het uitschijnen dat bitcoin cash in 2018 toch zou aanvaard worden.

Handel met voorkennis?

Dat bitcoin cash nu al wordt ondersteund, komt behoorlijk onverwacht. Toch begon de prijs al flink te stijgen net vóór bitcoin cash werd toegevoegd. Enkel de werknemers van Coinbase wisten officieel van de timing, maar zij worden door het bedrijf verboden om te handelen op basis van niet-publieke informatie. Coinbase-CEO Brian Armstrong liet in een blog weten dat hij de zaak ging onderzoeken en dat hij niet zou aarzelen om personeelsleden die zich niet aan de afspraken hebben gehouden, te ontslaan.

Coinbase heeft nu de handel in bitcoin cash tijdelijk uitgeschakeld. Vanaf vanavond om 18u onze tijd kan de bitcoin-kloon opnieuw verhandeld worden op het platform.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content