‘Coinye West’: nieuwe digitale munt genoemd naar Kanye West

© coinyewest.com
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Coinye West is een nieuwe virtuele munt, gebaseerd op de Bitcoin en genoemd naar de Amerikaanse rapper Kanye West. Ze wordt op 11 januari gelanceerd en je zou er straks concerttickets mee moeten kunnen kopen.

Na Bitcoin-alternatieven als de Litecoin en de Namecoin, verschijnt op 11 januari de Coinye West; een digitale munteenheid die genoemd is naar de excentrieke rapper. West heeft zelf verder niets te maken met de valuta.

De anonieme initiatiefnemers willen van de Coinye West een cryptomunt maken “voor het grote publiek”, die gebruiksvriendelijker is dan de Bitcoin. Met de munt moet het straks onder meer mogelijk worden concerttickets te kopen.

Het is echter niet duidelijk hoe serieus de Coinye West bedoeld is. Een nieuwe virtuele munt aanmaken is vanwege de vrije beschikbaarheid van de Bitcoin-broncode niet zo moeilijk, er succes mee oogsten is iets heel anders. Kijk maar naar de Bitcoin zelf. Hoewel die langzaamaan steeds breder geaccepteerd lijkt te worden, is deze valuta nog altijd heel volatiel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content