Colt sleept miljoenenopdracht in de wacht bij Nationale Bank

Telecomspecialist Colt Telecom heeft in bij Nationale Bank van België een opdracht gewonnen voor de levering van datacenterdiensten. Het gaat om 8,5 miljoen euro over 6 jaar, meteen de grootste deal tot dusver voor Colt België.

Telecomspecialist Colt Telecom heeft in bij Nationale Bank van België een opdracht gewonnen voor de levering van datacenterdiensten. Het gaat om 8,5 miljoen euro over 6 jaar, meteen de grootste deal tot dusver voor Colt België.

Colt Telecom haalt een zesjarige opdracht binnen bij de Nationale Bank van België, goed voor bijna 8,5 miljoen euro. Het is daarmee het grootste contract in België tot nu toe, bevestigt marketingdirecteur Jan Dejosse. “Hoewel wij altijd werken op de grote contracten, is dit toch een mooie meevaller.” Onder meer Belgacom grijpt naast de deal.

Colt levert een disaster-recovery-oplossing aan de Nationale Bank. In het bijzonder gaat het om datacenterdiensten en extra bandbreedte. “Enerzijds omdat er bij de Nationale Bank wat consolidatie plaatsvindt, anderzijds omdat het wettelijk bepaald is dat de instelling een derde datacenter moest hebben”, aldus nog Dejosse.

“De opdracht bestaat erin de NBB in overeenstemming te brengen met de aanbeveling van het Comité voor Financiële Stabiliteit (toezichtsorgaan voor de financiële sector, nvdr) inzake Business Continuity Planning”, vult Guy Bertels, woordvoerder bij de Nationale Bank, aan. “Daarmee moet de Bank een Recovery Time Objective van 2 uur kunnen halen.”

Colt stelt in het datacenter in Nossegem 500 m² ter beschikking aan de Nationale Bank. Voorts zorgt het voor de verbinding tussen de gebouwen van de hoofdzetel van de instelling en het datacenter. In geval van zware problemen heeft Colt ook eigen kantoorruimte ter beschikking voor de informatici van de Nationale Bank.

“Het contract werd in het begin van de zomer gegund. In september hebben we al een proof-of-concept gedaan om te testen of de compatibiliteit van de systemen goed zit en of alles naar behoren werkt over die afstand. Die test is goed verlopen, waardoor we nu definitief van start kunnen gaan.

Colt zei eerder deze week al de [bouw van een nieuw datacenter te overwegen]. Jan Dejosse bevestigt dat nogmaals. “Ons datacenter Nossegem is immers voor 75 à 80 procent in gebruik en we zien een duidelijke groei in de vraag.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content