Combell koopt Easyhost

Het Gentse hostingbedrijf Combell heeft sectorgenoot Easyhost uit Vilvoorde gekocht. Het bedrijf wordt geherlanceerd als tweede merk naast Combell, specifiek gericht op low cost hosting.

Het Gentse hostingbedrijf Combell heeft sectorgenoot Easyhost uit Vilvoorde gekocht. Het bedrijf wordt geherlanceerd als tweede merk naast Combell, specifiek gericht op low cost hosting.

Ceo Jonas Dhaenens van Combell plaatst de overname van Easyhost binnen de strategie van het bedrijf om snel marktaandeel te winnen. “Na de overname zitten we rond de 20 procent van alle gehoste websites in België.” Hij citeert cijfers van Netcraft, waarbij hij het marktaandeel van Combell optelt bij dat van Easyhost en bij dat van enkele partijen waarvoor Combell in outsourcing werkt. De combinatie Telenet-Hostbasket zou samengeteld iets van een 21 procent marktaandeel bezitten. “We doen dus weer een stevig inhaalmanoeuvre.”

Combell wil Easyhost, dat collocation, managed en shared hosting services aanbiedt vanuit het Scarlet-datacenter, herlanceren als tweede merk naast Combell. “Combell zou dan vooral mikken op ‘premium’ klanten, daar waar Easyhost de low budget hosting voor zijn rekening zal nemen”, aldus Dhaenens. “Onze netwerken zullen volledig gescheiden blijven en de support zal op een andere manier verlopen dan bij Combell. We merkten dat daar vraag naar was. Het was voor ons bovendien gemakkelijker om dat ‘low budget’-portfolio in een volledig nieuwe entiteit aan te bieden.”

Easyhost wordt ook een nieuwe groeipoot voor Combell. “Er zijn immers voldoende partijen met een redelijke omvang met een low budget aanbod, die overgenomen willen worden. We zullen dus ook nog andere bedrijven integreren binnen Easyhost.” Om de daad bij het woord te voegen heeft Combell pas ook hostingbedrijfje eFactornet overgenomen om het te integreren binnen Easyhost.

De overnameprijs van beide bedrijven is niet bekend. Combell draaide in 2007 een omzet van 4,4 miljoen euro. Dit jaar zou het bedrijf, aldus nog Dhaenens, met ruim 50 procent willen groeien. De organische groei zou ongeveer 30 procent moeten bedragen. Er werken 27 mensen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content