Combell opent kantoor in Nederland

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Gentse hoster Combell start met een nieuw bedrijf in Nederland. UNITT opereert vanuit Amsterdam, en zal focussen op complexe managed hostingprojecten.

De Gentse hoster Combell start met een nieuw bedrijf in Nederland. UNITT opereert vanuit Amsterdam, en zal focussen op complexe managed hostingprojecten. UNITT is voorlopig nog een verkooporganisatie met drie werknemers afkomstig uit de Terremark-stal: algemeen directeur Hans Reinhart en salesverantwoordelijken Ramon Schonhage en Rense Buijen.

De expansie naar Nederland en het oprichten van UNITT (uitgesproken als ‘unity’) maakt volgens het Combell-management deel uit van een logische evolutie. “Sinds 2007 focussen we sowieso al op oplossingen”, verduidelijkt ceo Jonas Dhaenens.

Combell Solutions is in België de hosting provider voor de websites en applicaties van bedrijven als Q8, Vente Exclusive, Selligent en Pizza Hut. Het gaat om contracten die schommelen tussen de 10.000 en 15.000 euro per maand, goed voor een omzet van 6,3 miljoen euro in 2012.

Overigens beschikt Combell vandaag reeds over heel wat klanten boven de Moerdijk. “Die afnemers zullen we voorlopig blijven bedienen vanuit België”, vult business development manager Tom De Bast aan. “Met UNITT willen we vooral nieuwe klanten aantrekken.”

In eerste instantie blijft alle infrastructuur in België, maar er wordt wel een rechtstreekse koppeling voorzien met het internetknooppunt AMS-IX in Amsterdam. “Toch zijn er al plannen uitgetekend om in Amsterdam zelf serverinfrastructuur aan te bieden”, aldus nog De Bast. “Wanneer we dat juist gaan doen, zal een beetje afhangen van de vraag van onze klanten.”

Combell is niet aan zijn proefstuk toe met het binnenhalen van voormalige werknemers van Terremark (een internationaal opererende leverancier van managed infrastructuurdiensten en cloud computing die begin 2011 overgenomen werd door Verizon). Ook huidig Combell-CTO Benjamin Jacobs komt uit die hoek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content