Communicatiebaas vertrekt bij Facebook

Elliott Schrage © REUTERS

Hoofd communicatie en publiek beleid Elliot Schrage vertrekt bij Facebook. Schrage moest Facebook de afgelopen tijd door schandalen rond de privacy van gebruikers en verkiezingsinmenging heen loodsen. Hij werkte tien jaar bij het socialmediabedrijf.

In een Facebook-post lichtte Elliott Schrage weten op zoek te zijn naar ‘een nieuw hoofdstuk in zijn leven’. Over zijn tijd bij Facebook zei hij onder andere: ‘Ik heb het geluk gehad “aanwezig bij de creatie” te zijn geweest – niet die van het internet of het web, maar van een tijdperk waar menselijke levens in de digitale wereld zijn uitgedeid, wat nieuwe kansen en voordelen, maar ook nieuwe risico’s en gevaren met zich mee brengt. En ja, ik geloof dat de reis om de regels van dit nieuwe tijdperk te bepalen pas voor 1 procent voltooid is.’

Zowel CEO en oprichter Mark Zuckerberg als COO Sheryl Sandberg reageerden onder het bericht op Schrage’s woorden. ‘Je bent een van de meest creatieve en strategische mensen met wie ik gewerkt heb’, zei Sandberg. Zuckerberg zei onder andere: ‘Je hebt een uitzonderlijke bijdrage aan Facebook geleverd — je had te maken met onze moeilijkste uitdagingen en maakten sommige van onze grootste kansen mogelijk.’ Schrage was onder andere verantwoordelijk voor het pr-offensief nadat het Cambridge Analytica-schandaal losbarstte. Vele critici vonden die prestatie ondermaats.

Schrage blijft nog als adviseur betrokken bij Facebook.

Partner Content