Computer ter grootte van een SD-kaart op komst

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Chipfabrikant Intel heeft op de CES-elektronicabeurs in Las Vegas de Edison voorgesteld: een computer ter grootte van een SD-kaartje die bestemd is voor draagbare toestellen zoals slimme brillen of horloges.

Intel mikt met de Edison op de ontluikende markt van de ‘wearables’. Het is een minicomputer met de afmetingen van een SD-kaartje.

Edison is gebouwd rond een tweekernige Quark-SoC van 22 nanometer. Het toestelletje draait op Linux (maar kan ook met andere besturingssystemen overweg), heeft WiFi en Bluetooth aan boord en gaat gaat met een eigen app-winkel.

Onesie

In Las Vegas demonstreerde Intel de mogelijkheden van de minicomputer met een onesie voor baby’s die gelinkt is aan een flesverwarmer – beide toestellen worden aangedreven door Edison. Als de baby wakker wordt en honger heeft, of als er problemen gedetecteerd worden, wordt het flesje warm.
Ontwikkelaars worden aangemoedigd apps te bedenken voor Edison. Wie het beste, door Edison bestuurde draagbare gadget bedenkt, wordt door Intel beloond met 500.000 dollar.
Edison komt deze zomer uit.

Slimme horloge, oortjes en headset

Intel had nog meer in petto op de CES-beurs. Zo stelde het een eigen smartwatch, een paar slimme oordopjes en een slimme headset voor. Het horloge moet, in tegenstelling tot de andere huidige modellen, ook zonder smartphone werken, de oortjes helpen hardlopers bij het live meten van hun hartslag (en stemmen de muziek hierop af), en de headset is een virtuele assistent genre Siri die je opdrachten kunt geven aan de hand van stemcommando’s.

Draadloos opladen

Al deze draagbare apparaten werken met Edison en kunnen opgeladen worden met de eveneens nieuwe Smart Charging Bowl, een grote ‘kom’ die meerdere toestellen tegelijkertijd draadloos van stroom kan voorzien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content