Computerfout bij United Airlines: voor 10 dollar naar Hawaii

Een computerfout bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft ervoor gezorgd dat klanten gedurende korte tijd vluchten konden boeken voor dumpprijzen.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft wegens een computerfout gedurende korte tijd vliegtickets praktisch gratis weggegeven. Klanten die online naar een goedkope deal zochten, kregen bijvoorbeeld tickets van de Amerikaanse oostkust naar Hawaii voor slechts tien in plaats van 1000 dollar.

De Amerikaanse maatschappij liet via Twitter weten dat de boekingen geldig blijven. “We hebben de fout geverifieerd en zullen omwille van speciale omstandigheden de tickets aanvaarden”.

Hoeveel boekingen er werden gemaakt, deelde de maatschappij niet mee. Volgens de Amerikaanse media was er voor de dumpprijzen twee uur lang een computervenster geopend, vooraleer de fout werd hersteld. Tot dan werd het nieuws over de droomaanbiedingen als een lopend vuurtje over de sociale media verspreid.

De luchtvaartmaatschappij vroeg blijkbaar enkel de gebruikelijke veiligheidsvergoeding van vijf tot tien dollar. Een aantal klanten boekte zelfs verschillende vluchten. Een klant uit de Texaanse stad Houston, die naar Atlanta wou vliegen, dacht aanvankelijk dat het ging om een publiciteitsstunt van United. Hij boekte ook nog vluchten naar Los Angeles en New York voor respectievelijk vijf en tien dollar. “Het is net of ik in de loterij gewonnen heb”, zei hij in de Houston Chronicle.

De computerfout bij United Airlines had enkel betrekking tot binnenlandse vluchten, maar daartoe behoort ook Hawaii. De eilandengroep in de Stille Oceaan ligt 8.000 kilometer ver van de Amerikaanse oostkust. Een heen- en terugvlucht kost bijna 1.000 dollar, nu werd het eventjes 10 dollar. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content