Computerklavier kan vuiler zijn dan toilet

Het toetsenbord van een computer kan meer bacteriën bevatten die gevaarlijk zijn voor de gezondheid dan een toiletbril, zo blijkt uit een Brits wetenschappelijk onderzoek.

Het toetsenbord van een computer kan meer bacteriën bevatten die gevaarlijk zijn voor de gezondheid dan een toiletbril, zo blijkt uit een Brits wetenschappelijk onderzoek.

Het verbruikerstijdschrift “Which? Computing” vroeg een bioloog ruim dertig computerklavieren in een representatief kantoor in Londen met de microscoop te onderzoeken. “Sommige klavieren droegen bacteriën met een hoog risico op ziekte”, meldt het blad op zijn website. Vier klavieren bleken gevaarlijk voor de gezondheid en de bioloog vroeg de onmiddellijke verwijdering van één ervan omdat het “vijf keer vuiler was dan een toiletbril” die ter vergelijking onder de loep werd genomen. Het vuilste klavier overschreed 150 keer de limiet voor schadelijke bacteriën.

De bacteriën die op de klavieren werden gevonden, kunnen onder meer symptomen van voedselvergiftiging veroorzaken, zei de bioloog.

“De hoofdoorzaak van de besmetting van een toetsenbord is de lunch verorberen aan het bureau, aangezien voedselresten de ontwikkeling van miljoenen bacteriën bevorderen. Een slechte hygiëne, zoals de handen niet wassen na toiletbezoek, kan ook een oorzaak zijn”, legt het tijdschrift uit.

In een peiling die “Which? Computing” uitvoerde bij meer dan 4.000 mensen, gaf één ondervraagde op de tien toe nooit het klavier schoon te maken en zei 20 procent nooit de muis te reinigen. Ruim de helft maakte het klavier minder dan één keer per maand schoon. Sarah Kidner, hoofdredactrice van “Which? Computing”, raadt haar lezers een lenteschoonmaak aan.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content