Computerspelletjes? Niets voor volwassenen

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Depressies, overgewicht, er is niet veel goeds aan gamen als je volwassen bent. Dat blijkt althans uit een Amerikaans onderzoek.

Depressies, overgewicht, er is niet veel goeds aan gamen als je volwassen bent. Dat blijkt althans uit een Amerikaans onderzoek.

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en twee Amerikaanse universiteiten, Emory en Andrews, bestudeerden het gedrag van volwassenen en de relatie met het spelen van computergames. Het zou een van de eerste studies daarover zijn. Ze onderzochten 562 mensen tussen 19 en 90 jaar in het gebied Seattle-Takoma (in de Amerikaanse staat Washington) omdat daar het internetgebruik procentueel het hoogste zou liggen van de Verenigde Staten. En inderdaad, toch een opvallende 45,1 percent van de bestudeerde groep zei computerspelletjes te spelen.

De vrouwen die games spelen, blijken ernstigere tekenen van depressie te vertonen en zijn minder gezond dan zij die niet spelen. Bij de mannelijke gamers bleek vooral de body mass index (bmi) hoger te liggen dan de niet-gamers. Mannen en vrouwen die gamen, blijken beide erg afhankelijk te zijn van het internet. Volwassen gamers vertonen ook tekenen van een minder grote interesse in de buitenwereld. “Dat ligt in dezelfde lijn als de studies op adolescenten waarin gamen in verband gebracht wordt met een zittend leven, overgewicht en mentale problemen”, aldus een van de onderzoekers.

Onze bedenking bij lezen van dit nieuws: mochten ze een groep gamers onderzocht hebben van wie het merendeel één van die populaire fitness- of sportgames in huis had, zouden de resultaten voor de volwassen gamers dan niet een pak geruststellender zijn geweest?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content