Compuware overgenomen door venture capitalist

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Compuware wordt overgenomen door venture capitalist Thoma Bravo voor 2,5 miljard dollar. In België telt Compuware belangrijke klanten zoals KBC, Colruyt en Honda.

De overname zou begin volgend jaar al rond moeten zijn. Het investeringsbedrijf Thoma Bravo legt 2,5 miljard dollar op tafel. Dat is zowat 3,5 keer de omzet van 720 miljoen dollar. Thoma Bravo investeert vooral in bedrijven die zich toeleggenop applicatie- en bedrijfssoftware. Eerdere overnames zijn TravelClick, Tripwire, Keynote Systems en Blue Coat Systems.

Compuware met hoofdzetel in het Amerikaanse Detroit, is in 1973 opgericht en heeft zich de jongste jaren helemaal toegelegd op Application Performance Management (APM). Alle andere activiteiten zoals Uniface en Changepoint werden van de hand gedaan.

In België telt Compuware een 20-tal medewerkers maar heeft het bijzonder belangrijke klanten zoals Colruyt, KBC, Belfius, Honda, Fedict en de Federale Overheidsdienst Financiën die de oplossing gebruikt voor zijn tax-on-web toepassing. Ook alle ziekenfondsen zijn klant bij Compuware. Partners zijn Belgacom, RealDolmen, BT Global en Orange Business Services

Compuware stond genoteerd op de Nasdaq maar wordt nu van de beurs gehaald. Thoma Bravo heeft met Keynote ook al een bedrijf in haar portfolio dat APM-oplossingen beidt. Mogelijk zal dat geïntegreerd worden bij Compuware.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content