Compuware praat met mogelijke overnemers

Compuware, ontwikkelaar van zakelijke software, praat met diverse kandidaten over een mogelijke verkoop. Dat bericht Reuters.

Volgens Reuters praat Compuware met verschillende grote private equity-partijen waaronder Blackstone Group LP, TPG Capital LP en Golden Gate Capital over een mogelijk overname. In januari verwierp het Amerikaanse bedrijf nog een bod van haar tweede grootste aandeelhouder Elliot Management. Dat investeringsfonds, dat geleid wordt door miljardair Paul Singer, heeft een aandeel van 8,7 percent in Compuware. Het bood 2,3 miljard dollar of 11 dollar per aandeel.


Hoewel Compuware het bod weigerde, opent het toch de deur voor een mogelijk beter bod van Elliott Management of andere kopers. Het bedrijf gaat ook verder met de plannen om niet-kernactiviteiten te verzelfstandigen, de kosten te verlagen en om dividenden te betalen.


In het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2013 steeg de omzet van Compuware met 1,9 percent tot 257,9 miljoen dollar. De winst steeg met 17,4 procent naar 25,3 miljoen dollar. De hoofdzetel van Compuware bevindt zich in Detroit in de V.S..

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content