Consumentenmerken scoren in het bedrijfsleven

Bedrijven zijn het meest tevreden van Apple, Dell, HP en Telenet. Het valt op dat namen die sterk staan op de consumentenmarkt daar ook bij zakelijke klanten van genieten.

Bedrijven zijn het meest tevreden van Apple, Dell, HP en Telenet. Het valt op dat namen die sterk staan op de consumentenmarkt daar ook bij zakelijke klanten van genieten.

Dat is een van de bevindingen afkomstig uit het ICT Jaarboek 2013-2013 van het blad Smart Business Strategie. Verder blijkt dat 49 procent van de bedrijven tablets inschakelt op de werkvloer. Voor smartphones is dat 76 procent. Cloud computing wordt bij één op vier bedrijven gebruikt.

Samen met InSites polste het blad bij 400 bedrijven naar de tevredenheid van ICT-leveranciers. Daar staat Apple met 8,1 veruit bovenaan. Dell, HP en Telenet volgen met een score van 7,8. Samsung, IBM, Acer en Lenovo scoren 7,7. Base haalt 7,5.

Wat opvalt is dat merken die bij consumenten populair zijn ook scoren in de bedrijfswereld, al heeft dat volgens William Visterin, hoofdredacteur van Smart Business Strategies, een logische verklaring. “Vaak komt dat omdat werknemers er zelf voor kiezen. Mede daarom dat Blackberry (op de 17e en laatste plaats met een score van 6,9) het niet zo goed doet. Vaak krijgen werknemers dit toestel vanuit de IT-afdeling, waar dit bij andere merken vaak om vrije keuze gaat.”

Smartphones Vs bedrijfssoftware

Na Base vinden we microsoft, Belgacom en Fujitsu met een score van 7,4; gevolgd door Mobistar (7,2) en Nokia (7,0). SAP, Oracle en Blackberry zijn de hekkensluiters met 6,9.

Wel wil Visterin een nuancering plaatsen bij de lagere tevredenheidscijfers van zakelijke ict-leveranciers. “Mensen zijn sneller tevreden van hun laptop, tablet of smartphone dan van puur zakelijke producten zoals hun ERP-pakket. Het is dus niet abnormaal dat bedrijven als SAP of Oracle traditioneel minder scoren.”

Pc-park krijgt prioriteit

De ondervraagde bedrijven geven tot slot aan dat een upgrade van hun computers en de Office-omgeving met 39% de belangrijkste prioriteit is. In april nog schreven we dat België 1,71 miljoen pc’s op Windows XP telde terwijl de ondersteuning volgende jaar afloopt. Daaronder zitten ook bedrijven die de migratie nog moeten maken.

Andere prioriteiten zijn een upgrade van de security-infrastructuur en – policy (24% en een consolidatie van de bestaande IT-infrastructuur & mobility (22%).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content