Consumentenpreview van Windows 8 gelanceerd

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Microsoft heeft de bètaversie gelanceerd van zijn nieuwe besturingssysteem, Windows 8.

Microsoft heeft de bètaversie gelanceerd van zijn nieuwe besturingssysteem, Windows 8.

Het softwarebedrijf maakt Windows 8 nu beschikbaar voor iedereen, in bèta. De vrijgegegeven versie draait op computers met x86 en x64 chips van Intel en AMD.

Doel is om zoveel mogelijk commentaar en input te verzamelen van het grote publiek, zodat de laatste grote bugs eruit kunnen gehaald worden. De vorige ‘preview’, die enkel beschikbaar was voor ontwikkelaars, werd sinds de lancering in september al meer dan 3 miljoen keer gedownload. Sindsdien zouden al meer dan 100.000 aanpassingen gebeurd zijn, waardoor deze nieuwe bèta al heel wat meer op de definitieve versie zal lijken.

Windows 8 is een besturingssysteem dat geschikt is voor touch en daardoor geschikt is voor de pc, maar zeker ook voor tablets. De gebruikersinterface is daarom ook helemaal anders dan de vorige Windows-versies en neigt met zijn tegelstructuur veeleer naar het mobiele besturingssysteem Windows Phone. De bèta van Windows 8 bevat ook de preview van de nieuwe versie van Internet Explorer (10).

De consumentenpreview van Windows 8 is beschikbaar in het Engels, het Frans, het Duits, het Japans en vereenvoudigd Chinees. Alle info over het downloaden van de bèta vind je op http://preview.windows.com of op http://windowsteamblog.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content