‘Contracten Belgacom directieleden zullen gerespecteerd worden’

Dominique Leroy zal minder verdienen dan sommige van haar directieleden bij Belgacom. Voorzitter Stefaan De Clerck liet buiten de persconferentie verstaan dat er toch gepraat zal worden met hen.

Dominique Leroy is officieel door minister Jean-Pascal Labille benoemd tot de nieuwe ceo van Belgacom. Ze zal minder verdienen dan sommige van haar directieleden. Voorzitter Stefaan De Clerck liet buiten de persconferentie verstaan dat er toch gepraat zal worden met hen.

Dominique Leroy heeft zelf ook loon ingeleverd. Zoals afgesproken zal ze 500.000 euro verdienen, aangevuld met maximaal dertig procent variabele vergoeding. Haar eerste persconferentie als (bijna) ceo van Belgacom verliep alvast in een vrij ontspannen sfeer. De onvermijdelijke vraag naar de loonverschillen tussen haar en de rest van het directiecomité werd door Stefaan De Clerck beantwoord: “De contracten van de directieleden zullen gerespecteerd worden.” Hij liet buiten de persconferentie wel verstaan dat er gepraat zal worden met hen, “maar als ze vasthouden aan hun contract, dan kunnen we daar niets aan doen.”

Een opvallende oneliner wel bij Dominique Leroy over de vraag of groei via overnames dan wel organisch zal moeten gebeuren: “There are no saturated markets, only saturated managers.” “Perhaps not at Belgacom,” voegde ze eraan toe. Dominique Leroy wil absoluut ‘ook het imago van Belgacom verbeteren.” Stefaan De Clerck liet weten dat hij “verrast” was door de “unanieme goedkeuring van de keuze voor Dominique Leroy”. Jean-Pascal Labille prees dan weer de snelheid waarmee de beslissing genomen was door de regering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content