Corilus neemt HealthConnect over

De medische it-specialist Corilus neemt HealthConnect over, bekend van zijn software voor de zorgsector zoals Hector en Vitalink en van zijn eHealth-projecten.

Met de overname van HealthConnect verstevigt Corilus zijn positie als belangrijke ICT-leverancier in de Belgische gezondheidssector. Het Belgische HealthConnect werkte zich in drie jaar tijd op tot marktleider voor it-projecten in de zorgsector. “Deze acquisitie past in de strategie van Corilus om maximaal te investeren in meerwaarde voor zorgverleners en een efficiënte informatie-uitwisseling tussen alle types van zorgverleners mogelijk te maken,” zegt Dirk Van Lerberghe, Ceo van Corilus.


HealthConnect blijft zelfstandig opereren binnen de Corilus groep. Het management, bestaande uit Jos Vranken, Pieter Baeyaert, Jelle Gacoms en Wouter Fonck, blijft aan het roer en er zullen ook bijkomende aanwervingen gebeuren. “We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met Corilus ons toelaat om de plannen van HealthConnect versneld te realiseren. Samen bestrijken we het volledige Belgische zorglandschap. Onze gezamenlijke expertise laat toe om ook in de toekomst vernieuwende software op de markt te brengen,” zegt Jos Vranken, partner bij HealthConnect.


De oorsprong van Corilus gaat terug tot 1998, toen Marc Coucke negen lokale producenten van medische software overnam en die bundelde tot OmegaSoft, onder de vleugels van Omega Pharma. Later kwam Corilus bij het beursgenoteerde Arseus terecht. Corilus heeft 300 personeelsleden, waaronder een 80-tal ict’ers. HealthConnect telt 35 medewerkers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content