Cortana ook voor Belgen te testen op Android

© The Verge

De spraakassistent in Windows 10 kan je voortaan (in bèta) testen op Android. De app mikt op Amerikaanse gebruikers maar dat omzeilen lijkt in praktijk geen probleem.

Cortana is het antwoord op Apple’s Siri en zit standaard ingebakken in Windows Phone en Windows 10. Met de bètaversie voor Android treedt Microsoft voor het eerst buiten zijn eigen ecosysteem met de spraakassistent.

Leuk om te weten is dat Microsoft de app momenteel enkel in de VS test. Toch lukte het ons om de toepassing zonder problemen te downloaden en installeren vanuit België. Op Belgische Windows 10-computers wordt de spraakassistent momenteel nog niet ondersteund, maar op deze manier kan je Cortana alsnog uitproberen.

Een korte testronde leert ons dat de app goed registreert wat we in het Engels zeggen en dat je telkens op een knop moet drukken om de spraakassistent te laten luisteren.

De uitvoering laat soms wel nog wat te wensen over. Sommige opdrachten zoals “Send a message to Kristof in WhatsApp” werkte perfect, maar bij een gelijkaardig verzoek om Snapchat te openen werd er dan weer een zoekopdracht op bing (naar Snapchat) gestart ook al registreerde Cortana de zin correct. Maar mogelijk verbetert dat nog wanneer de app uit bèta gaat.

Update 11.20 uur:

Onze redactie testte Cortane op een OnePlus One met een Engelstalige Google-account. Intussen melden lezers ons dat de app doorgaans niet beschikbaar is op hun toestel. Mogelijk moet je de taal van je account wijzigen om de app te kunnen installeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content