Cosmo in Huizingen legt de boeken neer (update)

Tijdens een bijzondere ondernemingsraad bij het it-dienstenbedrijf Esas Cosmo in Wilrijk heeft de directie, zoals de vakbonden hadden verwacht, aangekondigd dat ze de boeken zal neerleggen van Cosmo in Huizingen.

Tijdens een bijzondere ondernemingsraad bij het it-dienstenbedrijf Esas Cosmo in Wilrijk heeft de directie, zoals de vakbonden hadden verwacht, aangekondigd dat ze de boeken zal neerleggen van Cosmo in Huizingen.

Cosmo Huizingen is een it-bedrijf dat in onderaanneming aan huis computers herstelt en vorig jaar overgenomen werd van Siemens. Bij Cosmo werken momenteel nog iets meer dan 40 werknemers. “Tijdens de vergadering heeft de directie niet tegengesproken dat een deel van Cosmo levensvatbaar is. We gaan de komende dagen de curator vragen dat hij de mensen niet ontslaat en naar een overnemer zoekt. Er is nog voldoende geld in de kas om de werknemers nog een tijd te blijven doorbetalen en we zullen vragen dat ze dat met het oog op een overname zullen blijven doen”, aldus vakbondssecretaris Koen Dries (LBC).

De werknemers van Cosmo gingen naar aanleiding van geruchten over het nakende faillissement dinsdagmorgen over tot de blokkade van de vestiging aan de Demeurslaan in Huizingen. De vakbonden waren niet te spreken over deze plannen tot faling en wezen op het feit dat het moederbedrijf Esas financieel heeft leeggezogen. Woensdag rond 16 uur organiseren de vakbonden een personeelsvergadering voor de Cosmo-werknemers.

Wegens scherpe concurrentie van lagere loonlanden is het bedrijf volgens de directie niet meer rendabel. Ook de toekomstverwachtingen zijn slecht. De beschuldigingen van de vakbonden aan het adres van zusterbedrijf Esas, dat dit aan de basis zou liggen van het faillissement door Cosmo financieel leeg te zuigen, wordt als een lichtzinnig en totaal ongegrond cowboyverhaal afgedaan “dat kant noch wal raakt”. “Esas zal zich verantwoorden wanneer zij hiertoe wordt gevraagd, maar niet ingaan op verdachtmakingen die gesteund zijn op anonieme bronnen waarop zij geen vat noch controle heeft”, aldus de directie.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content