Craig Mundie: ‘Niet te fel terugplooien in crisistijden’

© Microsoft

Microsoft-topman Craig Mundie hamerde in Brussel op het belang van een langetermijnvisie.

Microsoft-topman Craig Mundie hamerde in Brussel op het belang van een langetermijnvisie.

Microsoft had een serie Europese observatoren en actoren uitgenodigd op de conferentie ‘Fueling the European Economy’, waar gesproken werd over de plaats van ICT in het algemeen en cloud computing in het bijzonder op vlak van economische concurrentie en jobcreatie. Eurocommissars Neelie Kroes profiteerde van de gelegenheid om er nog eens haar boodschap te herhalen die ze vorige week bracht in Davos over de lancering van een European Cloud Partnership.

Wie ook aanwezig was op de conferentie was Craig Mundie, vice-president Research en Strategy Officer bij Microsoft. Hij sneed onder meer het onderwerp van strategische prioriteiten tijdens de crisis aan. “Het is belangrijk om te blijven investeren in fundamenteel onderzoek. Het is te gemakkelijk om in moeilijke tijden goede redenen te vinden om je enkel te concentreren op de kortetermijnproblematiek”, stelde hij. “Je moet ook een langetermijnvisie blijven behouden. In dat opzicht is één van de grote uitdagingen van Europa om de financiering te organiseren, waarmee een levendiger, proactiever fundamenteel universitair onderzoekspotentieel kan gecreëerd worden.”

Maar het volstaat natuurlijk niet om maatregelen te nemen die nadien geen reële vruchten op lange termijn afwerpen. Met name op vlak van jobcreatie en de strijd tegen de werkloosheid. Het gaat er dus volgens Mundie om die maatregelen te laten samenvallen met een kortetermijnvisie “die kansen geeft aan een meer innovatieve benadering, opdat jongeren zich meer zouden openstellen voor technologie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content