Creditcards van Amerikaanse banken kunnen niet meer gebruikt worden om bitcoins te kopen

© Getty Images

De grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase en Bank of America hebben de mogelijkheid voor betalingen via hun creditcards naar handelsplaatsen voor cryptomunten stopgezet. Ze willen niet meer te maken hebben met de risico’s die transacties in digitale valuta via hun creditcards met zich meebrengen.

Bank of America stopte vrijdag betalingen tussen zijn creditcards en handelsplaatsen voor cryptomunten. Die maatregel geldt voor zowel particulier als zakelijk gebruik van de creditcards. Zaterdag volgde JPMorgan. Ook andere banken, zoals Citigroup, bekijken of ze aankopen van digitale valuta met creditcards gaan stopzetten. De creditcards van Belgische banken kunnen daar wel nog voor gebruikt worden.

Uitgevers van creditcards die transacties met cryptomunten toelaten, stellen zich bloot aan een hoger risico. Wie virtuele munten aankoopt met een creditcard, moet die pas achteraf betalen, maar kan op dat moment al veel geld verloren zijn. Cryptomunten zijn namelijk extreem volatiel. Bitcoin steeg vorig jaar meer dan tien keer in waarde, maar zag daar dit jaar alweer bijna de helft van verdwijnen.

Partner Content