Crisis soms heilzaam voor kleine ict-bedrijven

Groeien in tijden van crisis, het kan. Kleine ict-bedrijven profiteren van de ontslagrondes bij grote firma’s om mensen te vinden.

Groeien in tijden van crisis, het kan. Kleine ict-bedrijven profiteren van de ontslagrondes bij grote firma’s om mensen te vinden.

Terwijl het ict-dienstenbedrijfje ECX in Mechelen eind 2008 nog maar 5 personeelsleden telde, zijn dat er een jaar later al 17. “In tijden van hoogconjunctuur is het onmogelijk voor kleine spelers om aan IT-profielen te geraken”, luidde het op een persconferentie van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen.

Net zoals in de rest van Vlaanderen, is er in het arrondissement Mechelen een groot tekort aan it’ers. “Ondanks de crisis waren er in december 300 openstaande vacatures. Ict is de grootste knelpuntsector in de regio, na de algemene uitzendkrachten. De lage instroom in de opleidingen is een enorm probleem”, zegt Jens Joossens van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen.

Vandaar de grote opportuniteit voor bedrijfjes als ECX. “Als we drie jaar geleden hadden willen uitbreiden, dan hadden we beroep moeten doen op headhunters om aan dure profielen te geraken”, zegt bestuurder Guy Devlieghere. “Omdat de grote jongens zoals HP en Ordina nu lijden, kunnen we nu wel aan de juiste mensen geraken. De pipeline van projecten is verdrievoudigd, al is de snelheid van het landen van projecten als gevolg van de crisis wel vertraagd.”

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content