Cronos ziet winst en omzet toenemen

. © MarianVejcik (iStock)

De Cronos Groep legt voor het afgelopen boekjaar een omzetgroei van 18 procent neer. Ook de winst en het aantal werknemers neemt toe.

Cronos is een verzameling van Belgische bedrijven die focussen op ict, marketing en communicatie. Voor het boekjaar 2016 legt het bedrijf een omzet van 480 miljoen euro, een stijging van 18 procent, neer. De bedrijfswinst stijgt met 3,5 miljoen euro van 31,7 miljoen naar 35,2 miljoen euro (+11 procent). De nettowinst bedraagt 15,2 miljoen, een stijging van 1,2 miljoen euro of 9 procent.

Die positieve cijfers wijt de groep aan 900 nieuwe medewerkers en investeringen in ondersteunende diensten. Voor de komende jaren ligt de focus enerzijds op autonome groei in België, eventueel aangevuld met strategische overnames en participaties. Maar Cronos wil dat ook aanvullen met buitenlandse activiteiten.

Kijkend naar de klanten dan komt 75 procent van de omzet vandaag van omzet bij privébedrijven. 15 procent bij overheidsklanten en 10 procent bij de Europese instellingen. Tot slot laat het bedrijf weten dat het ook voor 2017 sterke groeicijfers verwacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content